Nemůžeš? Dej si Refresh!

25. června 2014 v 21:45 | Meduňka a Murča |  Pivárium
Každý druh piva je vyráběn dle originální receptury a říká se: Pivo není chemie ani alchymie, ale umění.
Jen mám takový dojem, že někteří pivovarníci, ve snaze namíchat něco opravdu hodně originálního, poněkud zapomínají, že to taky bude někdo pít.

Poslední dobou jsme se s Murčou na pivko moc nedostaly, za celý měsíc tu máme speciál jediný, zato velice... originální. Ovocné pivo Refresh Brusinka + Grep. Nízkoalkoholové, jen 2,2%!


Už ta jásavá barvička byla podezřelá. A chutnalo jako... no, vlastně nám ani nechutnalo. Shodly jsme se na tom, že chuť připomíná nějaké podřadné ovocné bonbóny, rozpuštěné asi v pivu, šmrncnutém čistícím prostředkem. Murča se domnívala, že bonbóny gumové, já zase, že cucavé. O čistícím prostředku jsme diskutovaly déle, jelikož ani jedna z nás nikdy žádný nepila, ale naznaly jsme, že takhle nějak musí chutnat buď Jar, nebo WC gel. Vypily jsme to, ale osvěžení se nekonalo.
Zato jsme obě "ocenily" projímavý účinek tohoto nápoje, naštěstí až po příchodu domů.

A protože jsem se rozhodla tento příspěvek přiřadit k tématu týdne (tedy, myslím, že při troše dobré vůle by se dalo o pivu něco napsat na každé téma týdne), originalita že neroste na stromech?
No... možná záleží na úhlu pohledu.

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Robka Robka | E-mail | Web | 25. června 2014 v 22:21 | Reagovat

No, já shodou okolností nedávno ochutnala nějaký třešňový speciál a bylo to taky pěkně hnusné s divnou pachutí. Jinak co se týče piva, na mě působí pokaždé (tedy ne nějak rychle, ale spolehlivě:-))
A co to bylo na tom stromě, že se tak ksichtíš?:D

2 Renča od Mičulky z Kéniku Renča od Mičulky z Kéniku | E-mail | 26. června 2014 v 12:35 | Reagovat

Na mě takhle působí veškerá ovocná piva - říkám jim proto "urychlovače" a radši je nepiju, dávám přednost klasice, maximálně ještě tmavé nebo řezák. Tď momentálně plánujeme výlet na Slavnosti pernštejnského panství příští víkend. Tam si pravidelně "zahřeším" na staročeských dobrotách... a na ty se fakt brča(limča) pít nedá.

3 stuprum stuprum | Web | 26. června 2014 v 12:41 | Reagovat

Jsou to vesměs břečkové náhražky ciderů, které jsou samy náhražkami. atd. Chutnají daleko hůř než voňavý WC gel. ;-)

4 Meduňka Meduňka | Web | 26. června 2014 v 18:28 | Reagovat

[1]:Obvykle mi ovocný pivo moc chutná a jednou jsem pila strašně dobrý třešňový :-D. Na tom stromě, to je chmel! Byla jím obrostlá vrba u vody. :D
[2]:Mě teda pivo nijak neprohání, ale raději nejím vůbec hrušky... :D
Takové slavnosti bývají super, já zase plánuju navštívit Pivní slavnosti ve Svitavách druhej víkend v červenci. To bude reportáž! :D
[3]:JO! Břečka je to správné označení ;-). Asi teda nebudu zkoumat na vlastní chuť pravdivost tvého tvrzení, já ti věřím! :D

5 Sugr Sugr | Web | 26. června 2014 v 18:37 | Reagovat

Já tyhle "přísadové či ovocné" piva nepiju. To už u mě není pivo, ale limonáda. Pravou Plzeň to nenahradí a to radši nic. Jinak pivko, malou skleničku po obědě doporučují nejen lékaři na dobré trávení. ;-)

6 Meduňka Meduňka | Web | 26. června 2014 v 20:04 | Reagovat

[5]:Nojo. Když už jsme se daly do takového "průzkumu", tak už si to holt vypijem i s následky. :-D Ale tyhle limonádičky asi ráda pro příště vynechám.

7 Vendy Vendy | Web | 27. června 2014 v 19:09 | Reagovat

Někdy je dobrý, když se takový pivo vychladí. Nedávno jsem zkoušela (poprvé!) ovocné pivo zázvor a hruška a bylo moc dobré. Ale říkala mi ta prodavačka, abych je dala pěkně vychladit, možná v pokojový teplotě chutná hnusně. :-?  8-)
A třeba ta brusinka byla hnusná sama o sobě a nepomohlo jí ani vychlazení. Navíc, ten projímací účinek.... :D
Zkušenost k nezaplacení. :-D

8 Andrea Andrea | Web | 28. června 2014 v 10:31 | Reagovat

Já piva s různými ovocnými přísadami piju jen když už je fakt nouze, jinak není nad pravé pivo, které úplně zchladí a ještě po jídle skvělý pomocník pro trávení... no není lepší medicíny na žaludeční obtíže :D

9 Aliwien Aliwien | E-mail | Web | 28. června 2014 v 19:33 | Reagovat

Ovocné pivo opravdu nemusím. Pro mě jako plzeňačku nemusí existovat. Stačí to naše, i když už to dávno není to pivo, které se vařilo za mého mládí. Ale pořád se ještě pít dá, na rozdíl od toho ovocného.

10 Radka Radka | E-mail | Web | 29. června 2014 v 0:53 | Reagovat

Obdivuji Tvou odvahu vyzkoušet každou novinku, zvláště k možnému projímavému účinku 8-O

11 Max Max | E-mail | 29. června 2014 v 10:56 | Reagovat

Ty budeš MED tak dlouho zkoušet projímavé účinky až to jednou nestihneš .... [:tired:]

12 Meduňka Meduňka | Web | 29. června 2014 v 19:11 | Reagovat

[7]:Tohleto bylo studený dost, tak si nedovedu představit, jaký by bylo teplý, fůůůj brrrr :-!. Zázvor a hruška, to zní jako skvělá kombinace a výzva ;-).
[8]:No máš pravdu, na žízeň je fakt nejlepší pěkně vychlazená dobrá desítka.
Joo... a taky je to skvělý tužidlo na vlasy. :-)
[9]:Je mi jasný, že co do kvality, Plzeň asi stále vede. No a já jako brňačka bych měla chválit Starobrno. Nechválím, nechutná mi. :-D
[10]:Děkuju, být odvážnou průzkumnicí jsem vždycky být chtěla, i kdybych se z toho pos*at měla! :D
[11]:Ano, Maxi. A až se tak stane, bude to tu i s fotodokumentací! :-D

13 Dana Dana | E-mail | 29. června 2014 v 22:06 | Reagovat

Tak to já si dám někdy i to sladké pivo.Meduňko -měla jsi dojed k nám,byl u nás Memoriál hasiči.Příští rok je to 30let co se každoročně slaví,tak tě tímto zvu na Memoriál-Vlastika Antošovského.

14 Meduňka Meduňka | Web | 30. června 2014 v 19:43 | Reagovat

[13]:Tak jo, pozvání přijímám a příště se k vám vypravím. :-)

15 valin valin | Web | 1. července 2014 v 7:48 | Reagovat

Není nad Gambrinus...Zdraví Plzeň :-)  :-)

16 Meduňka Meduňka | Web | 1. července 2014 v 13:46 | Reagovat

[15]:Hlavně Gambrinus nepasterizovaný - pivo plné života! ;-)  :-D  :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama